Joost Kouwenberg

Ik woon samen met Dineke en onze 2 prachtige kinderen. Naast mijn werk en gezin ben ik actief op de school van mijn kinderen en trouw voetbal ik iedere zondag met het team uit mijn studententijd.

Trainen / adviseren zit me in het bloed. Al tijdens mijn studie hield ik mij  op freelance basis bezig met het verzorgen van trainingen. Het met een groep aan de slag te gaan om samen nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, geeft me altijd veel voldoening.

Na mijn studie Algemene Economie ben ik doorgegaan met het verzorgen van trainingen op het gebied van persoonlijke financiële planning. In de 5 jaar die volgden heb ik zeer uiteenlopende trainingen en coachingstrajecten verzorgd. Zowel incompany als open inschrijvingen, voor vrijwel alle grote financiële instellingen in Nederland. Daarnaast ben ik mezelf verder blijven ontwikkelen onder andere door de opleidingen Train de Trainer, FFP en SEH.

Na 5 jaar alles op het gebied van training en coaching ontdekt te hebben, wilde ik graag zelf aan de kant van de financieel adviseur staan. Daarom de overstap gemaakt naar accountmanager Private Banking. Door het bedienen van een eigen klantenportefeuille kon ik uitstekend de brug slaan tussen de theorie en praktijk. Tevens ben ik mij nog verder gaan ontwikkelen middels het behalen van het certificaat Private Life Planning. Dit om mijn klanten zo optimaal mogelijk te kunnen adviseren.

Na de beide uithoeken volledig onderzocht te hebben, kwam ik uiteindelijk tot de conclusie dat mijn hart ligt bij zowel trainen als adviseren. Het plan is geboren om beide te gaan combineren. Oktober 2012 is dan ook Kouwenberg Training & Financieel advies geboren. Door als ZZP-er aan de slag te gaan kan ik de optimale combinatie maken tussen het geven van trainingen en het begeleiden en coachen van collega’s in het financiële vak, alsmede het blijven bedienen van klanten op interim basis.

Ik ben in staat complexe materie overzichtelijk samen te vatten en op een heldere, boeiende wijze te presenteren.  Op deze wijze wijkt een workshop voor een grote groep weinig af van een 1 op 1 financieel adviesgesprek.

Kouwenberglogo

Joost Kouwenberg

T: 06 10 46 31 28

 

erkendhypotheekadviseurffplinkedin